L’Agència de Salut publica de Catalunya (ASPCAT), publica un estudi sobre la qualitat nutricional dels berenars dels infants escolaritzats entre 3 i 12 anys a tres zones de Catalunya.

L’estudi revela la necessitat de millorar els hàbits alimentosos infantils, en concret la ingesta corresponent al menjar del berenar, que es caracteritza, en un 44% dels casos analitzats, per una oferta malsana.
La Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, han analitzat la qualitat nutricional dels berenars.
Sabem que els hàbits alimentaris malsans basats ​​en productes ultraprocessats ​​i aliments rics en sucres, sal i greixos saturats i trans, juntament amb una ingesta baixa de productes vegetals frescos i un estil de vida sedentari, augmenta el risc de malalties cròniques i d’augment de pes. De fet, el sobrepès, sobretot en les etapes més primerenques de la vida, és una preocupació actual de salut pública.

Podeu consultar la notícia complerta en el següent enllaç:

Nutrients | Free Full-Text | Nutritional Quality of the Mid-Afternoon Snack of Schooled Children between the Ages of 3 and 12 Years in Three Areas in Spain (mdpi.com)

https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/estudi-qualitat-berenars#googtrans(ca%7Ces)