El 19 de febrer, la Sra. Núria Mallén, portaveu del Codinucat, va assistir a la jornada “Integració de l’atenció a les persones fràgils, PCC i MACA a Catalunya: del pla d’actuacions 2024 al pla 2025. Resultats obtinguts i nous reptes. amb el Sr. Jordi Amblàs (Atenció integrada i cronicitat. Departament de Salut), on s’hi va projectar un vídeo en representació del Codinucat, manifestant la importància del sector de la gent gran i el perfil de la incorporació del dietista-nutricionista en el sector.
Les persones com a punt de partida, la fragilitat com a fil conductor i la individualització com a resposta, fent especial èmfasi en la necessitat de millorar la prevenció i la integració dels serveis socials i sanitaris. Es van exposar diversos tipus de fragilitat (física, cognitiva, emocional i social) i la importància d’identificar-les de manera precoç. (AQUI posem enllaç VÍDEO)
Alguns dels aspectes destacats van ser:
- Creació d’un algoritme de suport als professionals APIC per identificar persones amb fragilitat i la nova guia de valoració ràpida.
- Incorporació d’eines per a la valoració de la fragilitat i la discapacitat psicosocial.
- La necessitat d’un model d’intervenció territorial igual per a tothom, incloent-hi la salut mental.
- Experiència de derivació directa des de l’Atenció Primària i Comunitària (APiC) a les unitats de subaguts d’Atenció Intermèdia. Xavier Ansa (Regió Sanitària Tarragona)
- Atenció Integrada Social i Sanitària a les Residències de Gent Gran. Laia Martí (Institut Català de la Salut. Alt Pirineu)
- Millora de les transicions entre l’hospital d’aguts i l’APiC. Griselda Manzano (Corporació Salut Maresme i La Selva)