La Dra. Roser Martí, presidenta del Codinucat, és entrevistada pel Diari Ara i ens parla del què i de com menjar el que toca a l’estiu.
Cada cop hi ha més aliments que podem trobar tot l’any encara que estiguin fora de temporada. Tot i això, que a l’estiu els espàrrecs, el bròquil o l’alvocat llueixin a la secció de fruita i verdura del supermercat o que us els serveixin en un restaurant no hauria de ser gens habitual. Només pot significar que aquests productes els han hagut de dur de ben lluny, que se’ls conrea aquí sense respectar els cicles de cultiu que més s’ajusten al nostre clima o que no són frescos. Encara que ens els posin amb safata, millor no deixar-se enredar i, amb la calor, prioritzar el consum d’aliments que són vertaderament d’estiu. De motius n’hi ha de sobres, recorda la presidenta del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya (CoDiNuCat), Roser Martí: són refrescants, eviten que els àpats es facin avorrits i, com que n’hi ha una àmplia disponibilitat, ara acostumen a ser més econòmics que altres productes.
Podeu llegir l’article sencer en aquest enllaç:
Que no t’enredin: guia per menjar el que toca a l’estiu (ara.cat)