El dia 4 de febrer , el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat un procés d’al·legacions al canvi o derogació de diverses disposicions reglamentàries en matèria de qualitat alimentària, entre elles la relativa al pa sense gluten.
Un nou canvi en la norma del pa deixarà el “pa sense gluten” amb un IVA superior al pa convencional.
Dins d’aquesta proposta es planteja incloure la denominació del pa comú sense gluten dins de la categoria de «pa comú» i el pa especial sense gluten dins de la categoria de «pa especial».
No obstant això, aquesta proposta no contempla les diferències en l’elaboració del pa sense gluten, que necessita una major quantitat d’ingredients (principalment midons) per a obtenir característiques organolèptiques similars al pa amb gluten.
D’acord amb la definició proposada, pràcticament cap pa sense gluten pot entrar dins de la categoria de “pa comú”, l’IVA del qual és del 4% (súper reduït). Això suposa que la pràctica totalitat dels pans sense glútens quedarà fora d’aquesta categoria i tindrà un IVA superior, situant-se en el 10%, que és el que aplica al “pa especial”.