El diumenge 29 de setembre es va celebrar el Dia internacional de la Conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari. Per aquest motiu, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha organitzat una sèrie d’activitats, que es duran a terme des del dijous 19 de setembre fins el 09 d’octubre.

Des del DARPA es posa de manifest la voluntat de fer aquesta campanya “un referent” i “ajudar a conscienciar a la ciutadania de la gran problemàtica del malbaratament alimentari”. Per això, per commemorar el Dia Internacional de la Conscienciació de la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, el Departament organitza una sèrie d’activitats per a la ciutadania: els àpats Gastrorecup, la Marató d’Espigolades i el Gran Dinar d’Aprofitament Alimentari. A més, aquest any s’afegeixen altres activitats a la campanya que tampoc no et pots perdre!

El malbaratament alimentari és un problema de tothom. I, per tant, tots hi hem d’aportar el nostre granet de sorra. Cal sumar petites accions per fer-ne una de més gran: menjar millor i llençar menys aliments. Impulsem el canvi de consciència col·lectiva i recuperem entre tots el valor dels aliments.

La campanya “Aprofitem els aliments” forma part de l’estratègia del Departament d’Agricultura per a la prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, que al seu torn s’emmarca dins l’Estratègia Alimentària de Catalunya, que té com a objectiu assolir un sistema alimentari més sostenible, transformador i basat en l’economia circular.

Tota la informació relativa a la campanya es pot consultar en aquest enllaç