El dia 10 de febrer va ser el dia mundial de les llegums, un aliment indispensable i ple de beneficis nutricionals per a una dieta i un planeta saludable. El Dia mundial dels Llegums, és una dia on cal conscienciar la ciutadania sobre els beneficis nutricionals dels llegums i el paper fonamental que tenen en la transformació cap a sistemes agroalimentaris més eficients i sostenibles.
Amb l’eslògan “Estima els llegums per a una dieta i un planeta saludables” l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO) recorda que els llegums són una font molt assequible de proteïnes i són rics en fibra, hidrats de carboni i micronutrients com les vitamines i els minerals, la qual cosa els converteix en un aliment idoni per a la prevenció i el tractament de la diabetis, la hipertensió, les malalties cardiovasculars i l’obesitat.
Per aquest motiu, el Codinucat ha elaborat un e-book amb més de 60 receptes de llegums que aviat en farem difusió perquè ho tingueu totes i tots vosaltres.