El 17 de març, la presidenta del Codinucat, es convidada pel Departament d’Agricultura a parlar sobre l’oli d’oliva verge extra i les seves propietats nutricionals per la salut. En una jornada on es va presentar per part del Departament d’Agricultura edita la primera ‘Guia dels millors olis d’oliva verge extra de Catalunya’ (La podeu  descarregar a: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/690763/departament-agricultura-edita-primera-guia-dels-millors-olis-oliva-verge-extra-catalunya)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació presenta la primera edició de la Guia dels millors olis d’oliva verge extra de Catalunya, un recull amb informació exhaustiva sobre el valor gastronòmic de l’oli català i les seves varietats i denominacions d’origen protegides. A més, la guia inclou tots els olis guanyadors en la passada edició dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya i, així mateix, els olis que van superar els 80 punts en les dues fases de tast del concurs, la primera duta a terme per un grup de tastadors oficials del Panel de Tast de Catalunya i la segona per un grup mixt, format també per tastadors internacionals.

La presentació oficial de la guia ha tingut lloc a l’Institut de Microcirurgia Ocular de Barcelona (IMO), en un acte oficial presidit pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, que ha destacat que la voluntat del Govern, tant pel que fa als Premis com a aquesta guia, és “fomentar que la societat catalana conegui un producte de qualitat i proximitat que és un dels millors ambaixadors de la dieta mediterrània i de la gastronomia catalana”, i també “contribuir a la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya en el mercat alimentari i la restauració”.