El dia 16 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de l’Alimentació, la Sra. Anna Brugués, portaveu del Codinucat, va assistir a la jornada que la Creu Roja va realitzar, d’alimentació i mesures d’acompanyament en contextos de risc d’exclusió social. Durant la Jornada, va tenir lloc la presentació dels resultats de l’estudi fet juntament amb la Universitat Internacional de Catalunya: “Impacte d’intervencions per millorar les pautes d’alimentació en famílies receptores d’ajuts alimentaris”. Posteriorment, hi va haver una taula rodona amb el títol “Com millorar les pautes alimentàries en contextos de pobresa i risc d’exclusió social”, amb la presència de ponents externs experts en aquesta temàtica.

https://www2.cruzroja.es/web/creu-roja/-/els-habits-alimentaris-milloren-amb-formacio-nutricional

Un estudi elaborat per la Creu Roja i la Universitat Internacional de Catalunya entre més d’un miler de participants determina que formar és l’estratègia més efectiva per promoure’n hàbits alimentaris saludables.

Impartir tallers nutricionals és més eficaç que enviar SMS amb informació nutricional, tot i que aquestes dues intervencions són més rellevants que entregar un incentiu econòmic.

Dotar d’informació sobre nutrició les persones en risc d’exclusió social en millora les compres alimentàries i els hàbits saludables. Aquesta és la conclusió de l’estudi “Impacte d’intervencions per millorar les pautes d’alimentació en famílies receptores d’ajuts alimentaris” realitzat per la Creu Roja i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona).

L’estudi, dirigit pel Dr. Toni Mora, director de l’Institut de Recerca en Avaluació de Polítiques Públiques (IRAPP) d’UIC Barcelona, ha comparat i avaluat l’impacte d’oferir tallers nutricionals, missatges SMS dissenyats per les nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, o incentius econòmics a persones usuàries de targetes precarregades de la Creu Roja.