La higiene, la refrigeració i el temps que ha passat des que s’ha tallat la peça són alguns dels aspectes clau per evitar intoxicacions.
Pinyes, papaies, melons o síndries. Sovint, quan anem a comprar al supermercat o a la fruiteria, acostumem a trobar-nos fruites o verdures tallades, per la meitat o a trossos, fins i tot trossos petits a dins de gots de plàstic.
En un primer moment, sigui per la falta de temps o per ser una quantitat que s’adapta millor a les nostres necessitats, ens pot semblar una bona opció. Però hem de vigilar.
“A nivell nutricional no hi ha cap problema perquè les propietats es conserven igual, però hi ha un risc microbiològic important“, assegura Àlex Blasco, dietista-nutricionista del Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya.
“Hi ha risc per dos motius: perquè ja hi ha hagut una manipulació prèvia i perquè s’exposa la fruita a temperatura ambient. A l’estiu o a la primavera les temperatures superen els 25 graus, i això suposa un risc important.”